ETO U17
FOOTBALL CUP

Történetünk

A ETO FC Győr és az Audi Hungaria Motor Kft. 2011-ben kötött együttműködést arról, hogy a vállalat támogatja a győri labdarúgást – kiemelten az utánpótlás nevelését. Ennek a közös munkának az eredményeként indult el az ETO U16 FOOTBALL CUP nemzetközi labdarúgó torna, ami minden évben a 16 éves korosztály számára rendeznek rangos megmérettetést. Immáron az ETO saját erejéből tudja megrendezni a nemzetközi utánpótlástornát.

A rendezvény célja, hogy az ETO még jobban bekerüljön a nemzetközi vérkeringésbe, hiszen az utánpótlás csapatok a egész évben sok edzőmeccset vívtak a szomszédos országok egyesületeivel, itt azonban Európa vezető országaiból is érkeznek ellenfelek. A tornának jelentős szakmai és imázs értéke is van, hiszen amellett, hogy Európa patinás klubjai ellen játszhatnak a győriek, a vendégek jó hírét vihetik a városnak.

A tornán 2011-ben négy, 2012-től már nyolc csapat vett részt. A házigazda ETO FC Győr mellett német, angol, norvég, horvát, szlovák, cseh, szerb, osztrák, spanyol és portugál csapatok vettek eddig részt a tornán. 

Az eddigi győztesek:

2011. Partizan Beograd (szerbia)

2012. TSG Hoffenheim (német)

2013. FC Barcelona (spanyol)

2014. SL Benfia (portugál)

2016. Slavia Praha (cseh)